Varză murată cu orez şi soia de post
Pentru cei care ţin post, o mâncare de varză murată cu orez şi soia este binevenită atât la prânz cât şi la cină.
Ingrediente pentru varză murată cu orez şi soia de post
1 varză murată 100 g orez cu bobul lunguieţ 1 pungă de soia granule 4 linguri ulei 2 cepe 1 l supă de legume frunze şi tije de ţelină piper proaspăt măcinat chimen sare cimbru
Mod de preparare pentru varză murată cu orez şi soia de post
Se toacă varza fideluţă, se fierbe 5-10 minute, se scurge şi se stoarce bine de apă. Orezul ales şi spălat se clocoteşte 2 minute şi se scurge de apă. Soia se pune la fiert
în apă cu puţin condiment, apoi se scurge bine şi se rumeneşte în ulei bine încins. Se adaugă ceapa tocată, tijele de ţelină tăiate rondele şi frunzele mărunţite.
Se unge o formă termorezistentă cu ulei, se aşază orezul amestecat cu varză, piper, chimen şi sare, după gust. Deasupra se pune soia rumenită şi ceapa. Se acoperă totul cu supa de legume, se pune capac sau folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc potrivit. Varza murată cu orez şi soia se serveşte caldă, garnisită cu crenguţe proaspete de cimbru.