Vin fiert cu mirodenii
23 decembrie 2021
Rețete
Nimic nu te binedispune şi nu te încălzeşte într-o zi geroasă de iarnă decât o cană cu vin fiert. Secretul acestei băuturi e să foloseşti mirodenii diverse şi să fierbi vinul la foc mic, pentru ca lichidul să se infuzeze cu toate aromele.
Ingrediente
1 l vin roşu, sec
150-200 g zahăr
1 baton scoţişoară
3-4 cuişoare
1 bucată anason stelat
câteva boabe de piper roşu
2-3 bucăţele coajă de portocală bio
zeama stoarsă de la ½ portocală
Pui toate condimentele în vin, adaugi zahărul, coaja şi zeama de portocală şi ţii la foc mic, amestecând ocazional. Când dă în clocot, reduci focul şi fierbi 1-2 minute. Strecori vinul şi îl serveşti fierbinte.
FOTO Shutterstock