Vin fiert cu mirodenii

23 decembrie 2021   Rețete

Nimic nu te binedispune şi nu te încălzeşte într-o zi geroasă de iarnă decât o cană cu vin fiert. Secretul acestei băuturi e să foloseşti mirodenii diverse şi să fierbi vinul la foc mic, pentru ca lichidul să se infuzeze cu toate aromele.

Ingrediente

1 l vin roşu, sec

150-200 g zahăr

1 baton scoţişoară

3-4 cuişoare

1 bucată anason stelat

câteva boabe de piper roşu

2-3 bucăţele coajă de portocală bio

zeama stoarsă de la ½ portocală

Pui toate condimentele în vin, adaugi zahărul, coaja şi zeama de portocală şi ţii la foc mic, amestecând ocazional. Când dă în clocot, reduci focul şi fierbi 1-2 minute. Strecori vinul şi îl serveşti fierbinte.

FOTO Shutterstock

Mai multe