Vinete, cartofi şi ardei gras la tigaie wok

31 ianuarie 2017   Rețete

Iată o garnitură de legume rapidă, simplă şi extrem de aromată. Este o variantă numai bună de încercat în cursul săptămânii, la cină, când vrei să le oferi celor dragi o mâncare de legume gustoasă.

Ingrediente (2 porţii)

2 cartofi 1 ardei gras verde 1 vânătă 2 cepe verzi 10 g ghimbir 1 căţel de usturoi 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 1 lingură sos de stridii, opţional 1 lingură sos de soia piper alb, după gust ulei, pentru prăjit apă

Mod de preparare

Descojeşti cartofii şi îi tai cubuleţe. Scoţi seminţele din ardeiul şi îl tai cubuleţe, apoi tai vânăta tot cuburi. Cureţi ghimbirul şi îl tai fin. Descojeşti şi mărunţeşti usturoiul, apoi tai ceapa verde.

Încingi o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie wok, cât să acopere legumele. Prăjeşti vânăta până se rumeneşte şi o scoţi cu o paletă pe hârtie absorbantă ca să se scurgă excesul de ulei. Prăjeşti cartofii în baia de ulei până se rumenesc şi îi scoţi tot pe prosoape de hârtie.

Scurgi uleiul din wok într-un alt vas şi mai păstrezi cam 1 lingură, apoi îl încingi din nou, la foc mediu spre mare. Adaugi ceapa verde, ghimbirul şi usturoiul, apoi adaugi cartofii prăjiţi, ardeiul gras şi puţină apă. Căleşti şi amesteci aproximativ 1 minut, apoi adaugi zahărul, sarea, sosul de stridii, sosul de soia şi piper alb, după gust. Adaugi vânăta prăjită şi mai căleşti legumele aproximativ 1 minut. Le serveşti calde.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Legume la tigaie cu pui FOTO

Legume la tigaie cu pui FOTO

Piept de pui la tigaie

Piept de pui la tigaie

Friptură de vită la tigaie

Friptură de vită la tigaie

Mai multe