Vinete cu sos de soia
Un preparat vegan, dar atât de apetisant încât oricine îl va aprecia! Vinetele preparate în stil chinezesc sunt aromate şi condimentate, iar alături de o garnitură de orez sunt un fel principal săţios.
Ingrediente
2 vinete medii
3 linguri ulei
2-3 căţei de usturoi
1 lingură miere
2 linguri apă
¼ linguriţă ghimbir pudră
½ ardei iute
2 linguri sos de soia
1 lingură oţet din orez
1 lingură ulei de susan
sare
seminţe de susan, pentru decor
codiţe de ceapă verde, pentru decor
Speli şi tai vinetele beţişoare mai groase. Încingi uleiul într-o tigaie şi sotezi vinetele cu usturoiul zdrobit şi ardeiul iute tăiat mărunt, 6-7 minute, la foc mediu, până s-au rumenit, apoi dai deoparte.
În alt vas, pui apa, mierea, ghimbirul, sosul de soia, oţetul, sare, după gust, şi uleiul de susan. Dai într-un clocot, opreşti focul şi transferi vinetele. Mai ţii pe aragaz un minut, să se întrepătrundă aromele. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu seminţe de susan şi cu ceapă verde tăiată mărunt.
FOTO Shutterstock