3 reţete cu ciuperci de toamnă - sunt pur şi simplu delicioase
Dacă eşti mare amatoare de ciuperci, atunci toamna asta ar trebui să te răsfeţi cu preparate simple, pe care le poţi găti cu uşurinţă la tine acasă.
Aromate şi pline de vitamine şi minerale, ciupercile sunt ideale pentru a le consuma în zilele reci de toamnă aşa că îţi propunem trei reţete delicioase, pe care le poţi încerca.
Tigaie Toscana
Pentru a găti acest preparat ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1,400 kg piept de pui dezosat
- Piper proaspăt măcinat
- 450 g ciuperci crimini
- 100 g roşii uscate la soare
- Rozmarin proaspăt tocat
- 2 căţei de usturoi
- Sare
- 250 g fasole albă fiartă
- 100 g supă de pui
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, iar între timp, într-o tigaie întinsă încinge o lingură de ulei.
Asezonează pieptul de pui cu sare şi piper, iar apoi adaugă-l în tigaie, până devine auriu. Întoarce-l şi pe cealaltă parte şi aşteaptă cinci minute.
Se pune şi cealaltă lingură de ulei în tigaie. Se adaugă ciupercile. Se sotează 5 minute. Se adaugă roşiile, rozmarinul, usturoiul, sare şi piper. Se sotează încă un minut. Se adaugă fasolea şi supa de pui.
Pieptul de pui se pune în tigaie. Se lasă 30 de minute pe foc. Se serveşte cald.
Gustări din iaurt şi unt de arahide
Supă cremă de ciuperci
Super delicioasă şi extrem de uşor de gătit, supa cremă de ciuperci este un preparat delicios, pe care îl poţi savura.
Ai nevoie de:
- doi morcovi mici
- o ceapă mare
- un păstârnac
- doi cartofi
- o jumătate de ardei gras
- 500 de grame de ciuperci
- 40 de grame de unt
- două linguri de smântână
- sare şi piper, după gust
- ulei de floarea soarelui
- 500 ml de apă
Taie ceapă mărunt, apoi pune-o la călit în 2 linguri de ulei încins. Las-o să se rumeneasca uşor, la foc mic.
Între timp, taie legumele în bucăţi potrivite. Pune ciupercile şi restul de legume peste ceapa rumenită şi acoperă totul cu apă.
Lasă supa să fiarbă la foc mediu, circa 30 de minute, până ce toate legumele sunt bine pătrunse. Adaugă untul, apoi ia supă de foc şi mixeaz-o cu ajutorul unui blender.
Pune peste crema de ciuperci şi smântână, apoi continuă mixarea. Potriveşte supă de gust, adăugând sare, piper alb şi nucşoară rasă.
Mai pune supă la foc mic, circa 5 minute. Serveşte supă caldă sau rece, cu crutoane de pâine alături.
Ciuperci umplute
Dacă nu ştii ce să pui lângă nişte carne şi vrei să-i surprinzi pe cei dragi alege să găteşti ciuperci mpute.
Ai nevoie de:
- un kilogram de ciuperci de dimensiuni mai mari
- sare şi piper, după gust
- ulei
- lămâie
- spanac toact după preferinţă
- seminţe de pin
- praz
- pesemt
Mod de preparare:
Alege ciupercile mari şi albe, după care spală-le în apă cu puţină lămâie, ca să nu se înegrească.
Pune-le într-o cratiţă cu un praf de sare şi o linguriţă de ulei, iar apoi acoperă totul. Aşteaptă să se înmoaie.
Între timp, toacă mărunt cotoarele şi căleşte-le cu puţină sare, ulei, praz, spanc şi seminţe de pin. Atunci când s-au înmuiat, dă-le deoparte şi aşteaptă să se răcorească. Amestecă cu frunze de pătrunjel tocate mărunt, piper şi umple ciupercile.
Opţional poţi adăuga şi puţin pesmet ori parmezan.
Poftă bună!