Clătite cu sos de iaurt
Cine poate refuza o clătită umplută cu brânză sau cu carne şi stropită cu un sos uşor picant? Sunt atât de bune aceste reţete, încât nu vei şti pe care să o guşti prima!
- 2 ouă
- 200 ml bere
- 80 g făină
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase
- 700 g carne de pui tocată
- 50 g unt
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 200 g iaurt cremos
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- sare
- piper, proaspăt măcinat
- codiţe de ceapă verde
Pentru sos, pui iaurtul la scurs. Zdrobeşti usturoiul într-un mojar, torni uleiul în fir subţire, la fel procedezi şi cu zeama de lămâie, apoi le încorporezi în iaurt şi amesteci până când sosul devine pufos. Potriveşti gustul de sare şi piper şi îl laşi deoparte.
Pentru clătite, amesteci toate ingredientele, le dai deoparte 30 de minute, apoi le coci pe fiecare parte într-o tigaie unsă cu ulei şi le laşi la răcit.
Citeşte şi:
Pentru umplutură, încingi uleiul într-o tigaie, adaugi untul şi ţii până se topeşte, pui ceapa tăiată fin şi, când devine sticloasă, răstorni usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust, apoi carnea. Acoperi şi laşi până când carnea se albeşte, apoi torni vinul. Găteşti sub capac până când scade zeama, iar carnea este făcută. O laşi la răcorit.
Umpli clătitele şi le rulezi. Le serveşti cu sos de iaurt şi presărate cu codiţe de ceapă verde tăiate fin.