E sezonul legumelor coapte şi suculente, pline de nutrimenţi. Din păcate, e scurt, aşa că profită de el! Pregăteşte această reţetă cu legume şi orez, care e delicioasă şi, în plus, e de post.
 
Ingrediente
  • 3 dovlecei
  • 3-4 roşii
  • cimbru 
  • cană orez
  • 150 g măsline negre
  • 4-5 căţei usturoi
  • frunze busuioc
  • ulei
  • sare, piper
  • supă legume

Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Speli bine dovleceii şi roşiile, apoi le tai felii subţiri.

Aşezi orezul fiert într-o tavă, apoi adaugi, pe verticală, alternând o felie de dovlecel şi cu una de roşie,  până le epuizezi. Adaugi măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, presari cimbru, frunze de busuioc tocate, sare şi piper, după gust. Stropeşti cu ulei şi dai la cuptor 25 de minute. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină supă de legume.

Laşi la cuptor până când legumele sunt rumenite frumos.

Citeşte şi

Ratatouille la cuptor, reţeta de regim

FOTO: Profimedia

Loading...