Studiile arată că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate, precum şi consumul de alimente sărate, bogate în sodiu. Pe de altă parte, pentru reglarea colesterolului ar trebui să incluzi în dieta ta grăsimi bune şi alimente cu un conţinut ridicat de fibre. Încearcă o reţetă delicioasă de ratatouille la cuptor, care va ţine colesterolul sub control.

Ratatouille la cuptor - Ingrediente (6 porţii)

60 ml ulei
1 vânătă (aproximativ 400 g), tăiată cuburi mai mari
2 dovlecei tăiaţi pe lungime şi tocaţi
2 cepe roşii, tăiate felii groase
1 ardei gras roşu, fără seminţe, tăiat bucăţi mari
1 ardei gras galben, fără seminţe, tăiat bucăţi mari
3 căţei de usturoi, feliaţi
1 lingură rozmarin tocat
6 roşii mari (aproximativ 650 g), tăiate în sferturi
1 legătură pătrunjel verde, tocat

Ratatouille la cuptor - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200º C. Încingi uleiul într-o tavă mare de copt, în cuptor, aproximativ 5 minute. Adaugi cuburile de vinete, dovleceii, ceapa, ardeii graşi, usturoiul şi rozmarinul. Amesteci legumele bine, ca să se acopere cu uleiul. Peste ele aşezi roşiile tăiate. Dai tava la cuptor 45 de minute, până când legumele se înmoaie. La final, adaugi pătrunjelul tocat şi serveşti o porţie caldă de ratatouille, după o reţetă de regim.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)

Fasole verde cu ciuperci şi ceapă (colesterol)

Loading...