Reţeta originală de friptură de miel
Sărbătorile de Paşte se apropie cu paşi repezi iar dacă vrei să ai o masă îmbelşugată, pregătirile trebuie să înceapă din timp.;Un preparat clasic care nu are cum să lipsească de pe masa de Paşte. Friptura de miel este delicioasă dacă este gătită lent, la foc potrivit şi condimentată cu mirodenii proaspete. Îţi prezentăm o reţetă de friptură de miel tradiţională din zona Vrancei cu rozmarin şi cartofi aurii cu care să îţi impresionezi musafirii.
Ingrediente:
3 kg pulpă de miel
50 g slănină
4 căţei usturoi
3 ramuri de rozmarin
2 linguri ulei
300 ml vin roşu
Sare
Piper
Cartofi albi pentru garnitură
Crestează pulpa de miel şi împăneaz-o cu usturoi şi slană. Introdu crenguţele de rozmarin din loc în loc şi condimentează cu sare şi piper. Aşează pulpa într-o tavă, adaugă ulei şi vin.
Lasă friptura la cuptor pentru 3 ore la foc potrivit. Din când în când, poţi stropi friptura cu sosul din tavă. Cartofii curăţă-i şi condimentează-i cu sare, piper şi rozmarin şi pune-I într-o tavă. Dă-i şi pe ei la cuptor până devin aurii.
Citeşte şi: Meniu de Paşte 2019. Preparate tradiţionale şi reţete pentru toate gusturile
Citeşte şi: Meniu de Paşte 2019. Preparate tradiţionale şi reţete pentru toate gusturile