Ruladă de curcan cu umplutură de spanac şi caşcaval

13 aprilie 2020   Altele

Când nu eşti tocmai fan al cărnii de miel, ai la îndemână multe alte idei de preparate pentru masa de Paşte, cum ar fi o reţetă simplă de ruladă din carne de curcan. Delicioasă şi sănătoasă!

Ingrediente

  • 600 g piept dezosat de curcan
  • 250 g spanac proaspăt
  • 200 g caşcaval ras
  • 30 ml ulei

Pentru marinată 

  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • ½ legătură ceapă verde 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 170 de grade C.

Pentru marinată, cureţi, speli şi tai mărunt ceapa verde şi usturoiul, apoi le ames-teci într-un bol cu celelalte ingrediente. Cu un ciocan de bucătărie, baţi bucata de carne şi o ungi cu acest amestec. Laşi deoparte.

Între timp, speli spanacul foarte bine sub jet de apă rece. Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare, iar după ce a dat în clocot, adaugi frunzele de spanac. După ce s-a înmuiat, torni spanacul într-o sită şi laşi să se scurgă de apă.

Mărunţeşti spanacul şi îl amesteci cu caşcavalul ras. Cu o lingură, pui umplutura peste carnea de curcan, apoi o rulezi foarte strâns. Legi rula-da cu câteva sfori. Pui preparatul la cuptor într-o tavă dreptunghiulară, stropeşti cu ulei şi torni un pahar cu apă.

Laşi de 30-40 de minute, până de-vine fragedă şi se rumeneşte deasu-pra. Scoţi rulada din tavă şi laşi deoparte alte 10-15 minute, la răcit. Serveşti cu garnitura preferată. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Friptură de iepure în vin alb

Mai multe