Friptură de iepure cu vin alb şi măsline

3 shutterstock 386687647 jpg jpeg

Pentru masa de Paşte, îi vei da gata pe cei dragi cu aromele îmbietoare ale fripturii de iepure cu vin alb. Răsfaţă-ţi papilele gustative cu o îmbucătură dintr-o carne fragedă şi delicioasă!

Ingrediente

  • 1 kg iepure 
  • 70 ml ulei de măsline 
  • 150 ml vin alb, sec 
  • 150 ml supă de legume, opţional
  • 140 g măsline negre
  • 2 linguri rozmarin uscat 
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 linguriţă boia dulce, opţional 
  • 100 g capere 
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei usturoi 
  • 4-5 roşii cherry
  • sare, după gust 
  • piper, după gust
  • verdeaţă, opţional pentru decor

Mod de preparare 

Într-un bol, laşi caperele acoperite cu apă pentru a le desăra. 

Porţionezi carnea de iepure dacă este întreg. Pregăteşti o cratiţă mai mare, cu capac, şi încingi uleiul. Pui bucăţile de carne şi le laşi să se rumenească la o temperatură medie. Ulterior, le scoţi şi le aşezi pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

În acelaşi ulei, căleşti, la foc potrivit, ceapa tăiată mărunt, usturoiul curăţat şi zdrobit, roşiile tăiate jumătăţi, măslinele şi caperele. Adaugi bucăţile de carne, torni vinul alb şi supa de legume. Asezonezi cu ierburile aromatice, cu sarea şi piperul după gust. Laşi să fiarbă sub capac, la foc mic, 30 de minute, apoi fără capac încă alte 15 minute. 

Dacă doreşti, serveşti friptura decorată cu verdeaţă proaspăt tocată. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Chebapi de miel, pentru masa de Paşte. 

1 shutterstock 214840570 jpg jpeg