3 reţete de supe delicioase care sunt gata extrem de repede

1 article png png

Supele nu trebuie să lipsească din meniul săptămânal şi chiar din cel zilnic, fiind una dintre cele mai sănătoase variante pentru un prânz în familie.

Principala problemă a acestui preparat este însă timpul pe care îl petrecem gătind sau cel care trece până când supele comandate la un restaurant ajung la noi acasă. 

Deşi poate părea greu de crezut, fără prea multe vase murdare şi într-un timp foarte scăzut putem găti o supă sănătoasă acasă.

Supă cremă de ciuperci

Pentru două porţii de supă avem nevoie de următoarele ingrediente:

- o lingură de ulei de măsline;

- o ceapă tăiată fin;

- un căţel mic de usturoi, pisat sau tocat foarte mărunt;

- un cartof tăiat cubuleţe;

- 600 ml apă;

- un cub de vegeta, delikat etc;

- pătrunjel;

- 40 ml de smântână de gătit;

- sare, piper, fulgi chili;

Într-un Soup Maker cum este cel de mai jos se pun ingredientele menţionate şi se alege modul Cream.  

La final, se condimentează după gust şi se serveşte, opţional, cu smântână de gătit. 

Supa a fost gătit cu ajutorul Soup Maker Total Control, de la Morphy Richards, o celebră firmă de electrocasnice din Marea Britanie, înfiinţată cu 85 de ani în urmă. Aparatul este descris în detaliu mai jos. 

Ciorbă de fasole cu afumătură

Pentru această reţetă, gătită cu ajutorul Soup Maker Total Control de la Morphy Richards, veţi avea nevoie de:

- 250-300 de grame de fasole prefiartă (o găsiţi şi în comerţ, la conserve, vă sfătuim să alegeţi o fasole albă, cât mai simplă, lipsită de condimente);

- 150 de grame de ciolan afumat;

- o ceapă mare sau două mici;

- un morcov mare sau doi mici;

- apă;

- ulei;

- 2-3 linguri de oţet;

- boia (se poate folosi dulce sau iute, după preferinţe);

- tarhon;

- smântână; 

Toate legumele se pun în vasul aparatului Soup Maker Morphy Richards. Se adaugă şi fasolea şi ciolanul afumat şi se pune apă până la indicatorul maxim. Selectăm butonul aparatului pe care scrie Chunky (este o funcţie care va permite păstrarea intactă a boabelor de fasole şi a legumelor). 

Un semnal sonor va indica la un moment dat (circa 25 de minute) finalul programului, aşa că putem scoate capacul. Se adaugă tarhon, oţetul şi smântână. Se poate servi cu ceapă roşie sau cu ardei iute (verde sau murat). 

Puteţi afla mai multe despre Soup Maker-ul Total Control de la Morphy Richards, aici:

Supă cremă de roşii coapte

Numită şi supă Poirot, este una dintre reţetele preferate ale stilistului vestimentar Maurice Munteanu, de exemplu. Supa recomandată de celebrul jurat de la ”Bravo, ai stil!” a fost gătită cu Soup Maker Clarity de la Morphy Richards (puteţi afla mai multe despre acest aparat din reprezentarea de la finalul articolului).

Fiind o reţetă complexă, a avut nevoie de ceva mai mult timp de preparare, dar nu este nimic complicat, mai ales când tehnologia lucrează alături de tine :) 

Pentru această reţetă aveţi nevoie de:

- 1kg de roşii;

- 2 tije de ţelină verde;

- 1 lingură de zahăr brun;

- 2-3 linguri de ulei de măsline;

- 200 ml suc de roşii;

- zeama unei lămâi;

- 40g parmezan;

- 1 linguri de zeamă de lămâie;

- ierburi aromatice proaspete ca busuiocul, oregano şi cimbrul;

- opţional smântână cu minim 30% grăsime;

- sare, piper;

- crutoane pentru decor. 

Roşiile felii şi tijele de ţelină tocate bucăţi se pun într-un vas termorezistent. Se stropesc cu ulei de măsline şi cu zeamă de lâmâie şi se asezonează cu ierburi aromatice. Se adaugă şi sare şi piper. Vasul acesta se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi se lasă acolo timp de 30 de minute. Se adaugă apoi zahărul brun şi se mai lasă 10 minute, crescând temperatura la 220 de grade. 

Toate ingredientele din vas, alături de apă (puneţi legumele întâi, apoi apă până la semnul max) se pun în Soup Maker-ul Clarity şi se alege butonul Smooth, pentru supă cremă. 

Dacă vi se pare că supa are o consistentă groasă, se poate adăuga puţină apă (fără a depăşi însă semnul max) sau se poate folosi butonul Blend (îl puteţi ţine apăsat până observaţi că supa are consistenţa dorită).

Când e gata, punem supa în boluri şi o decorăm cu parmezan ras fin şi cu crutoane. 

Aceste modele de soup maker au şi funcţie de curăţare, astfel încât îngrijirea lor necesită foarte puţin timp şi efort.