Nu te-ai gândit încă ce preparate inedite poţi pune pe masa de sărbători? Venim noi cu ideea: chebapi fragezi de miel cu mirodenii. Tu trebuie doar să ai puţină imaginaţie şi chef de gătit!

Ingrediente

  • 400 g carne tocată de miel
  • 400 g carne tocată de vită
  • saredupă gust
  • piperdupă gust
  • ½ linguriţă chimion pudră
  • ½ linguriţă boia turcească  
  • câteva fire de coriandru verde
  • 3-4 căţei de usturoi
  • linguri ulei de măsline
  • ½ linguriţă bicarbonat
  • 1-2 linguri uleipentru prăjit

Mod de preparare

Amesteci cele două tipuri de carne, 

apoi adaugi bicarbonatul, usturioul zdrobitcoriandrul mărunţituleiul de măsline şi toate condimentele. 

Omogenizeziamesteci cu folie alimentară şi laşi la frigider 2-3 ore.

Cu mâinile umeziteformezi mici chebapipe care îi aranjezi pe beţe de frigărui. 

Îi prăjeşti într-o tigaie antiaderentăunsă cu puţin ulei.

Îi decorezi cu frunze de coriandru şi îi serveşti fierbinţicu ceapă roşie şi legume diverse

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Cotlete de berbecuţ în stil mediteraneean.

 

Loading...