Pentru a avea o masă îmbelşugată şi gustoasă de Paşte, e musai să pregăteşti cotlete fragede de berbecuţ cu ierburi aromatice, în sos aromat. Atât tu, cât şi cei dragi meritaţi un fel principal de mâncare inedit!

Ingrediente

  • 6 cotlete de berbecuţ
  • linguri ulei de măsline
  • saredupă gust
  • piperdupă gust
  • linguriţă cimbru verdetocat
  • roşii
  • căţei usturoi

Pentru servit

  • 400 g fasole verde congelată
  • căpăţână usturoi
  • linguriţe ulei
  • saredupă gust

Mod de preparare 

Speli cotletele de berbecuţ, le usucipresari sare şi piper, după gust, şi le rumeneşti 

într-tigaie, în 2 linguri de ulei de măslinecâte 2-3 minute pe fiecare parte.

Le aşezi într-o tavăîmpreună cu roşiile tăiate în jumătăţişi le transferi în cuptorul preîncălzitLe laşi 15-20 de minute, la foc mediu.  

Prepari un sos din restul de ulei de măslineusturoi pisatcimbru verdesare şi piper, după gust. Ungi cotletele şiroşiile cu acest sos şi laşi  se întrepătrundă aromele.

Fierbi fasolea verde în apă clocotită cu puţină sare

Când e gata, o scurgi, o pui într-un castron, o stropeşti cu uleiuladaugi usturoiul zdrobit şi amesteci.  

Serveşti cotletele de berbecuţ cu garnitură de fasole verde şi cu roşii coapte.

Poftă bună!

FOTO: Shutterstock.com

 

Vezi şi Drob de curcan în crustă.

 

Loading...