Nicio masă de Paşte fără drob! Îţi propunem o reţetă de drob cu carne de curcan, mai ales că este o sursă bogată de vitamine, de minerale şi de proteine.

Ingrediente

  • foaie aluat foitaj
  • 400 g carne pulpă dezosată de curcan
  • 200 g ficăţei de curcan
  • ceapă albă
  • legătură usturoi verde
  • legătură pătrunjel
  • ouă
  • linguri ulei
  • 50 ml lapte
  • saredupă gust
  • piperdupă gust
  • ½ linguriţă nucşoară măcinată

Mod de preparare 

Speli carnea de curcan, o tai cuburi şi o pui la fiert, îndepărtând spuma atunci când se formează. O fierbi aproximativ o oră, o scurgi şi o dai deoparte. 

Cureţi ceapa albă, o mărunţeşti şi o pui la călit în ulei, 4-5 minute, apoi adaugi ficăţeii şi presari puţină sare. Laşi totul să se rumenească 10 minute, amestecând din când în când, apoi stingi focul şi laşi la răcorit.

Dai prin maşina de tocat carnea fiartă şi amestecul de ceapă cu ficăţei. Transferi într-un bol mare, adaugi usturoiul verde tocat, pătrunjelul tocat, ouăle bătute, laptele, nucşoara şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Omogenizezi compoziţia, apoi o dai la rece 15 minute.

Desfaci foitajul, aranjezi umplutura, apoi rulezi şi sigilezi bine capetele. Pui drobul într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul încălzit în prealabil şi îl coci 30-40 de minute, la 170 ºC.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Vezi şi Pulpe de iepure la cuptor.

 

Loading...