Ingrediente pentru pulpe de iepure la cuptor

 6 pulpe de iepure 
 500 g ciuperci
champignon 
 6 castraveţi muraţi 
 2 cepe
 200 g kaizer 
 fire de cimbru 
 1 lingură ulei
Pentru marinată
150 ml suc de roşii 
 100 ml vin
alb sec 
 sare 
piper 
orez fiert la abur, pentru garnitură
 
 

 

Mod de preparare pulpe de iepure la cuptor

Amesteci sucul de roşii cu vinul alb şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Cu această marinată ungi pulpele de iepure. Dai carnea peste noapte la frigider. A doua zi, o scoţi şi o laşi la temperatura camerei.
 
Cepele le tai julien, ciupercile felii şi kaizerul cubuleţe. Le pui la călit, 5 minute, într-o tigaie cu puţin ulei. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust. 
 
Carnea o aşezi într-o tavă, iar peste ea torni marinata. În aceeaşi tavă pui şi legumele călite cu kaizerul. Adaugi şi castraveţii tăiaţi. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 45 de minute. Îndepărtezi folia şi laşi carnea să se rumenească încă 15 minute.
 
La final, o presari cu cimbru proaspăt. Serveşti friptura caldă, decorată cu cimbru şi cu garnitură de orez.
Loading...
Evaluează articolul