Friptură de iepure în sos de dulceaţă

Rabbit Saddle with Plums (step by step) jpeg

Combinaţia dintre dulce şi sărat poate fi interesantă, mai ales când vine vorba despre fripturi. Prepară o reţetă cu friptură de iepure în sos de dulceaţă pentru mesele de Sărbători.

Ingrediente 1 bucată de iepure eviscerat 500 ml vin roşu sare piper 1-2 linguri ulei 200 g prune uscate 200 g dulceaţă de gutui 1-2 crenguţe de rozmarin 200 ml smântână dulce piure de cartofi cu verdeaţă, după gust

Mod de preparare - Friptură de iepure

Speli iepurele, îl usuci cu un prosop de hârtie şi-l pui într-o tavă. Îl condimentezi cu sare şi piper, după gust, torni uleiul şi vinul roşul. Deasupra bucăţii de carne aşezi crenguţele de rozmarin şi o coci, 45 de minute, la cuptorul încins, acoperită cu folie de aluminiu. Ulterior, dai folia deoparte, pui bucata de carne într-o tigaie şi torni peste ea sosul din tavă.

Adaugi dulceaţa de gutui şi prunele uscate şi laşi să fiarbă cu capac 15 minute. Torni smântâna şi mai ţii, la foc mic, aproximativ 20 de minute. Serveşti friptura alături de piure de cartofi cu verdeaţă, după gust, şi stropită cu sosul din tavă.