Reţeta zilei. Iepure la cuptor, cu sos de smântână, ca-n dulcea Bucovină

iepure la cuptor cu sos de smantana jpeg

Dacă e sărbătoare - cum e azi - şi dacă vrei să ai pe masă ceva de să-ţi lingi degetele (vorba românului gurmand), atunci e musai să pleci la vânătoare de retete romanesti. Şi unde altundeva dacă nu prin satele româneşti, cele atât de bine păstrătoare de tradiţii...

În Bucovina, smântâna - bat-o vina! - e cea dintâi în toate. Şi-n bucate! Sau, mă rog, în bucate vine mai la urmă, când toate-s aşezate, să-i dea catifelare, aromă, gust, savoare, parfum de sărbătoare. În sosul de smântână îmbăiat. în Bucovina, eu un iepure-am aflat.

Pentru acest preparat vom folosi spinarea şi picioarele - cele de dinapoi - ale unui iepure frăgezit şi bine marinat. Se împănează carnea cu bucăţi de slană afumată. Se-aşează într-o tavă cu grăsime şi cu puţină apă. ................... Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg