Pogăcele

pogacele jpg

Din untura păstrată în cămară poţi face pogăcele aromate si fragede.

Ingrediente pentru pogăcele

350 g făină

10 g drojdie instant

100 g jumări

100 g untură

2 ouă

100 ml lapte

1 linguriță sare

½ linguriță piper

semințe de chimen și susan, pentru decor

Cum prepari pogăcele

Dai jumările prin mașina de tocat. Într-un bol, pui untura la temperatura camerei, laptele, un ou și jumările. Condimentezi cu sare și piper, amesteci, apoi cerni făina, presari drojdia instant și omogenizezi. Formezi o bilă, o pui într-un vas curat, o acoperi cu folie alimentară și o lași la dospit în frigider 2 ore. 

Pe masa presărată cu făină, întinzi o foaie de un centimetru grosime. Cu un pahar sau cu un inel de inox cu diametrul de 4-5 cm decupezi cercuri și le așezi în tăvi cu hârtie de copt. Din restul de aluat, întinzi altă foaie și repeți operațiunea.

Lași pogăcelele la crescut încă o jumătate de oră, le ungi cu oul rămas și presari semințe de chimen sau de susan, după preferință. Dai tăvile la cuptorul preîncălzit la 190°C și coci pogăcelele 20-25 de minute, până ce se rumenesc.