Mâncare de vinete cu dovlecei
Dacă eşti adepta mâncărurilor tradiţionale şi îţi doreşti să încerci o variantă mai uşoară a reţetei clasice de ghiveci, încearcă cu încredere mâncare de vinete cu dovlecei.
Se găteşte uşor, e potrivit pentru zilele în care ţii post ori vrei să mănânci ceva uşor, aşa că nu ezita să găteşti mâncare de vinete cu dovlecei.
- două vinete mari
- doi dovlecei
- 100 g de apio
- o ceapă mare roşie, tăiată sub formă de cubuleţe
- 400 de ml de piure de roşii
- două linguri de pastă de tomate
- 50 g de zahăr
- 100 ml de oţet de mere
- două linguri de capere
- 100 g de măsline verzi
- 100 g de măsline negre
- sare şi piper, după gust
- 100 ml de apă
Gustări din iaurt şi unt de arahide
Spală bine vinetele, taie-le capetele şi taie-le sub formă de cuburi. Pune-le într-o sită, condimentează cu sare şi lasă-le la scurt o oră, cu o greutate deasupra.
Într-o tigaie mare, încinge 50 ml de ulei şi căleşte ceapa şi ţelina tăiate mărunt. Când au devenit translucide, adaugă roşiile piure, pasta de tomate, oţetul, caperele şi zahărul. Amestecă bine şi aşteaptă să fiarbă timp de 15 minute.
Adaugă şi măslinele şi amestecă. Ulterior tamponează vinetele cu hârtie de bucătărie, iar apoi pune-le într-o tavă de copt, în care ai pus o hârtie de copt. Adaugă şi dovleceii, stropeşte cu ulei, condimentează cu sare şi piper, iar apoi las-o la cuptor timp de 20 de minute.
Când legumele s-au copt, adaugă sosul de roşii, toarnă şi puţină apă şi mai lasă totul la cuptor timp de 10-15 minute.
Poftă bună!