Paste carbonara
Pastele carbonara reprezintă un fel de mâncare specific italian, iar reţeta originală provine din regiunea Lazio a Italiei. Există numeroase reţete pentru spaghetele carbonara şi cele mai multe sunt foarte diferite de versiunea tradiţională.
S-ar putea să fiţi surprins să auziţi că reţeta de bază nu are smântână, usturoi sau ceapă. Pastele au fost în timp adaptate, inclusiv de italieni, astfel că şi celelalte reţete s-au răspândit în toată lumea. Ingredientul principal al reţetei de mai jos este baconul, nelipsit în pastele carbonara.
Citeşte şi: Somon cu sos de lime şi coriandu
Somon cu sos de lime şi coriandu
Ingrediente paste carbonara (pentru 2 persoane)
- 1/2 pachet de spaghete (250 g)
- 150 g bacon
- Ulei de măsline
- 2 ouă
- sare şi piper negru
- 100 ml smântână lichidă
- 100 g de parmezan ras
- Opţional: pătrunjel proaspăt (pentru a garnisi)
Mod de preparare paste carbonara
Ungeţi uşor o tigaie cu puţin ulei de măsline şi preîncălziţi-o la foc mediu.
Pune o oală cu apă să fiarbă cu 1 sau 2 linguriţe de sare (după gust).
După ce apa începe să fiarbă, adăugaţi pastele. Lăsaţi să fiarbă după preferinţe. Pe cutia pastelor veţi găsi numărul de minute de fierbere pentru pastele „al dente”.
În tigaia cu uleiul încins, puneţi bucăţile de bacon şi lăsaţi să se rumenească timp de 2-3 minute.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Pentru pastele carbonara veţi folosi doar gălbenuşurile.
Bate-le cu un tel şi adaugă smântâna de gătit, o parte din parmezan, apoi adăugaţi totul peste bacon şi lăsaţi să dea în clocot.
Citeşte şi: Frigărui de pui cu orez
Scurgeţi spaghetele şi adăugaţi-le peste sosul preparat anterior. Amestecaţi pentru ca pastele să se încorporeze în sos. Asezonaţi cu sare şi piper negru, după gust.
Serviţi cu parmezan ras pe deasupra şi, opţioanl, pătrunjel ras.
Poftă bună!