O reţetă uşoară, de vară, pe care o puteţi prepara atât la cină, cât şi la prânz.

Dificultate medie / Preparare: 1 h / 4-5 porţii

Igrediente

600 g piept de pui

sare

piper

boia dulce

3 linguri ulei

legume

8-9 beţe, pentru frigărui  

sos

Pentru orez

250 g orez

1 ceapă

 ulei

sare

piper

Pentru frigărui, tai pieptul de pui bucăţi potrivite. Le condimentezi cu sare, piper şi boia dulce, după gust şi le stropeşti cu ulei. Laşi carnea la frigider o oră, apoi o înfigi pe beţele de frigărui şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până se rumeneşte.

Între timp, pregăteşti orezul. Tai ceapa şi o pui la călit în ulei. Adaugi orezul spălat. După ce orezul devine translucid, torni apă cât să-l acopere. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă, la foc mic.

Serveşti frigăruile pe pat de orez, cu legumele şi cu sosul preferate.

Loading...