Piept de pui în sos de brânză

3 octombrie 2019   Felul principal

Pieptul de pui se poate găti în atât de multe feluri, folosind o mulţime de ingrediente. Ce zici de un pui delicios în sos de brânză? Dacă adori mâncărurile cu diverse sosuri, atunci acest preparat va fi pe gustul tău. Este extrem de delicios şi simplu de făcut. În plus, îţi oferă o parte din necesarul zilnic de proteine.

Ingrediente piept de pui în sos de brânză

  • 2 bucăţi mari de piept de pui
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 cană de lapte (250 ml)
  • 4 căţei de usturoi
  • 200 g brânză cremoasă
  • 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
  • 1 vârf de piper alb
  • 1 lingură de sare (15 g)

Citeşte şi: Roşii şi dovlecei cu orez

Roşii şi dovlecei cu orez

Mod de preparare piept de pui în sos de brânză

Pentru început, tăiaţi piepţii în bucăţi de dimensiuni medii. Apoi, într-o tigaie de teflon mare, puneţi puţin ulei de măsline la încins. Adăugaţi bucăţile de pui lăsaţi-le să se rumenească.

Asiguraţi-vă că puiul nu-şi pierde sucul în interior. Carnea nu trebuie să fie uscată, dar atenţie, căci poate rămâne crudă dacă nu este gătită suficient.

Între timp, tocaţi ceapa, usturoiul şi pătrunejlul şi adăugaţi totul peste pui.

Citeşte şi: Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase

Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase

Reduceţi focul şi lăsaţi-le să gătească în tigaie încă 15 minute pentru ca puiul să ia gustul legumelor.

Într-o altă tigaie, puneţi laptele, crema de brânză, sare şi piper şi lăsaţi să dea în clocot până când se obţine un sos subţire.  Când este gata, turnaţi susul peste bucăţile de pui. Asezonaţi cu verdeaţă!

Poftă bună!

Mai multe