Reţetă de mâncare de mazăre
Dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti încearcă mâncarea de mazăre. Este dulce, savuroasă şi poate fi servită chiar şi într-o zi de post.
Ingrediente necesare mâncare de mazăre:
- 500 de grame de mazăre boabe proaspătă ori congelată - un morcov mare sau baby carrots - o ceapă tocată - două linguri de pastă de roşii - două linguri de făină - 2-3 linguri de ulei - sare şi piper, după gust - o legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi morcovul, după care taie ceapa sub formă de solzişori, iar morocvii rondele. Într-o cratiţă mare, în care ai pus uleiul, căleşte ceapa şi morcovii. Adaugă şi puţină sare şi acoperă cu apă, ca să fiarbă morcovul.
Ulterior, adaugă mazărea şi completează cu apă caldă. Aşteaptă să fiarbă bine, cam cinci minute.
Între timp, amestecă făina cu pasta de roşii şi puţină apă, după care lasă totul la fiert câteva minute. Condimentează cu sare şi piper, după gust, iar apoi presară mărar sau pătrunjel, în funcţie de preferinţe.
Poftă bună!