Reţetă de maioneză de casă
Maioneza de casă este ideală atunci când faci tot felul de salate, în special pentru cea de boeuf, însă poate fi servită şi cu alte aperitive, precum ouă umplute sau diferite rulade cu carne.
Reţeta de maioneză de casă de mai jos, propusă de lalena.ro, se prepară rapid şi nu trebuie să-ţi faci griji că se va tăia. Nu uita de muştar şi de lămâie şi striveşte cât poţi de bine gălbenuşul fiert, pentru a nu rămâne cocoloaşe.
Ingrediente reţetă maioneză de casă
- 1 Gălbenuş Fiert
- 1 Gălbenuş de ou crud
- 300 ml Ulei de floarea soarelui (puteţi turna 300-500ml de ulei, în funcţie de câtă maioneză aveţi nevoie)
- Lămâie
- 1 linguriţă muştar
- Sare
Mod de preparare reţetă maioneză de casă
Se amestecă bine gălbenuşurile de ou să nu fie cocoloaşe.
Se încorporează puţin câte puţin uleiul, la început se pune aproximativ câte 1 lingură, apoi se poate pune şi mai mult. Se recomandă să se amestece compoziţia într-o singură direcţie.
După ce aţi încorporat 4-5 linguri de ulei puteţi continuă să ametecati maioneză cu o lingură sau pentru a uşura procesul puteţi folosi mixerul, dar numai o singură paleta şi aveţi grijă să se învârtească într-o singură direcţie.
Pe parcurs când adăugaţi uleiul mai turnaţi câte puţină zeamă de lămâie şi sare.
Va opriţi din amestecat maioneza atunci când aţi ajuns la cantitatea necesară reţetei, poate fi mai puţină sau mai multă, după necesitate.