Reţetă de paste cu creveţi pentru persoanele intolerante la gluten

1 octombrie 2019   Felul principal

Pastele cu creveţi şi lămâie reprezintă o variantă sănătosă, hrănitoare şi foarte apetisant pentru cina familiei tale. Motivul este simplu, căci peştele şi îndeosebi fructele de mare conţin foarte puţine grăsimi şi sunt excelente pentru a fi consumate seara. Dacă îţi selectezi cu atenţie ingredientele, acestă reţetă este potrivită pentru persoanele intolerante la lactoză şi gluten.

Delicioasă atât pentru adulţi, cât şi pentru cei mici, această reţetă o modalitate excelentă de a include fructele de mare în dieta familiei tale şi de a profita de beneficiile pe care acestea le au pentru organism. 

Citeşte şi: Sendviş cubanez

Sendviş cubanez

Ingrediente reţetă de paste cu creveţi şi lamâie (4 persoane)

  • o cutie mare de paste integrale
  • 1/2 kilogram de creveţi, spălaţi şi decojiţi
  • 3 lamai
  • Busuioc
  • Praf de usturoi
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Sare şi piper după gust

Mod de preparare reţetă de paste cu creveţi şi lamâie:

Pentru început, aşezaţi o tigaie la foc mediu şi adăugaţi două linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugaţi creveţii în uleiul încins.

Lasă-i pe foc timp de 7-10 minute, apoi scoate-I din tigaie pe o farfurie.

Curăţă lămâile de coajă, apoi taie-le cubuleţe mici. Adaugă bucăţelele de lămâie în tigaia în care ai preparat creveţii şi amestecă pentru a elibera sucul.

Între timp, pune la fiert apă cu sare şi când ajunge în punctul de fierbere adaugă pastele şi lasă-le cel puţin 7 minute, pentru varianta “al dente” (în funcţie de preferinţe le poţi fierbe mai mult).

Citeşte şi: Orez cu mazăre

Orez cu mazăre

Scoate bucăţile de lămâie din tigaie şi păstrează doar sucul, peste care poţi adăuga creveţii. Pune pastele după ce s-au fiert şi le-ai scurs.

Condimentează după gust, adaugă Praful de usturoi şi busuiocul. 

Adaugă puţină verdeaţă şi serveşte-le calde.

Mai multe