Reţetă de paste cu creveţi pentru persoanele intolerante la gluten
Pastele cu creveţi şi lămâie reprezintă o variantă sănătosă, hrănitoare şi foarte apetisant pentru cina familiei tale. Motivul este simplu, căci peştele şi îndeosebi fructele de mare conţin foarte puţine grăsimi şi sunt excelente pentru a fi consumate seara. Dacă îţi selectezi cu atenţie ingredientele, acestă reţetă este potrivită pentru persoanele intolerante la lactoză şi gluten.
Delicioasă atât pentru adulţi, cât şi pentru cei mici, această reţetă o modalitate excelentă de a include fructele de mare în dieta familiei tale şi de a profita de beneficiile pe care acestea le au pentru organism.
Citeşte şi: Sendviş cubanez
Ingrediente reţetă de paste cu creveţi şi lamâie (4 persoane)
- o cutie mare de paste integrale
- 1/2 kilogram de creveţi, spălaţi şi decojiţi
- 3 lamai
- Busuioc
- Praf de usturoi
- Ulei de măsline extra virgin
- Sare şi piper după gust
Mod de preparare reţetă de paste cu creveţi şi lamâie:
Pentru început, aşezaţi o tigaie la foc mediu şi adăugaţi două linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugaţi creveţii în uleiul încins.
Lasă-i pe foc timp de 7-10 minute, apoi scoate-I din tigaie pe o farfurie.
Curăţă lămâile de coajă, apoi taie-le cubuleţe mici. Adaugă bucăţelele de lămâie în tigaia în care ai preparat creveţii şi amestecă pentru a elibera sucul.
Între timp, pune la fiert apă cu sare şi când ajunge în punctul de fierbere adaugă pastele şi lasă-le cel puţin 7 minute, pentru varianta “al dente” (în funcţie de preferinţe le poţi fierbe mai mult).
Citeşte şi: Orez cu mazăre
Scoate bucăţile de lămâie din tigaie şi păstrează doar sucul, peste care poţi adăuga creveţii. Pune pastele după ce s-au fiert şi le-ai scurs.
Condimentează după gust, adaugă Praful de usturoi şi busuiocul.
Adaugă puţină verdeaţă şi serveşte-le calde.