Adori sendvişurile, dar parcă ai încerca şi alte arome? Azi îţi prezentăm o reţetă de sendviş cubanez de care sigur te vei îndrăgosti!

Sendviş cubanez după reţeta lui El Cochinito

 

Ingrediente

 

Carnea de porc:

 
  • 1 ½ linguri piper negru
  • 2 linguri chimen măcinat
  • 2 linguri oregano uscat
  • 35 g de usturoi, mărunţit
  • 480 ml de suc de lămâie
  • 230 grame de pulpă de porc 
  • sare, după gust
 

Sendviş cubanez:

 
  • ⅓ pâine cubaneză, tăiată pe lungime
  • 1 lingură muştar
  • 2 felii de brânză suedeză sau Emmentaler
  • 1 lingură ulei de usturoi
  • 4 felii de şuncă
  • 250 g de porc
  • 2 felii de castraveţi murat
 
Mod de preparare
 
Faceţi carnea de porc: într-un bol mediu, amestecaţi împreună piperul, chimenul, oregano, usturoiul şi sucul de lămâie. Puneţi deoparte.
Faceţi câteva incizii, de 2-5 cm adâncime, pe ambele părţi ale pulpei de porc. Se presara generos cu sare peste tot, mai ales în tăieturi.
 
Transferaţi pulpa de porc într-un vas şi turnaţi marinata peste ea. Asiguraţi-vă că porcul este bine acoperit, inclusiv în interiorul inciziilor. Acoperiţi şi marinaţi timp de 8-10 ore sau peste noapte.
 
 
Preîncălziţi cuptorul la 120° C. 
Gătiţi carnea de porc, acoperită, timp de 8-10 ore, sau până când este fragedă şi se desprinde uşor.
Lăsaţi suficient să se răcească, apoi îndepărtaţi orice os şi mărunţiţi carnea. Păstraţi la frigider până la 5 zile.
 
Cum faceţi sendvişul cubanez: preîncălziţi cuptorul la 180° C. Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie.
Puneţi pâinea tăiată pe foaia de copt (cu faţa în sus) şi întindeţi muştarul pe o parte. 
Adaugă brânza elveţiană. Ungeţi uleiul de usturoi de cealaltă parte a pâinii. Adăugaţi şunca. Aranjaţi carnea de porc peste brânză.
 
Prăjiţi la cuptor timp de 2 minute sau până se topeşte brânza. Adăugaţi murăturile şi apăsaţi sendvişul. Poftă bună!
 
 
Loading...