Îţi mulţumim lui Adrian-Florin Croitoru din Bucureşti pentru că ne-a împărtăşit reţeta lui delicioasă de pizza de casă!

Pizza de casă, reţetă

 

Ingrediente

 

Pentru aluat:

 
  • 400 g făină albă
  • 1 ½ cană apă călduţă
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • ½ linguriţă sare
 

Pentru topping:

 
  • 1 cană pastă de tomate
  • 500 g salam uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • sare
  • piper
  • ½ linguriţă zahăr
  • 4 ciuperci de mărime medie
  • 200 g măsline
  • 1 conservă porumb
  • caşcaval ras
 
Mod de preparare
 
Dizolvi drojdia în ½ cană cu apă călduţă şi o laşi deoparte 10 minute. Separat, într-un bol, combini oul, sarea, zahărul, apa rămasă şi uleiul, apoi adaugi drojdia dizolvată. Amesteci, pui făina, puţin câte puţin, şi începi să frămânţi până obţii un aluat elastic. Ungi un bol cu ulei, răstorni în el aluatul, îl acoperi şi îl ţii la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul.
Separat, pentru topping, amesteci pasta de tomate cu uleiul, cu oregano şi cu zahărul. Potriveşti gustul de sare şi piper. 3 Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă de pizza tapetată. Îl ungi cu sosul, presari puţin caşcaval ras, salamul, ciupercile, porumbul, măslinele
şi iar caşcaval ras. 4 Dai tava la cuptor, la 200 °C, 25-30 de minute sau până se rumeneşte. Înainte de a o servi, o laşi să se odihnească câteva minute.
Loading...