Reţetă simplă de burger - pur şi simplu îţi lingi degetele de plăcere
Niciun preparat nu se compară cu un burger preparat în casă, iar dacă simţi că nu eşti destul de pricepută într-ale gastronimiei îţi propunem să încerci această reţetă simplă, pe care o poate găti oricine.
Pentru a pregăti burger în casă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 800 de grame de carne tocată de vită
- o ceapă mare
- sare, piper, după gust ori condiment pentru vită
- ouă
- chifle de burger
- bacon
- castraveţi muraţi
- caşcaval
- maioneză/ketchup
Citeşte şi: Gustări din iaurt şi unt de arahide
Gustări din iaurt şi unt de arahide
Mod de preparare:
Toacă ceapa bine şi amestec-o cu carnea tocată. Adaugă un ouă, sare, piper şi condimente după gust.
Dă forma aceea de chiftea turtită (dar atenţie, să fie bucata groasă cam de 1,5 centimetri (Dacă e groasă, atunci va fi crocantă la exterior şi suculentă în interior).
Citeşte şi: Tartă cu mango
Între timp taie chiflele pe jumătate. Unge o bucată cu maioneză, iar pe cealaltă cu ketchup. Pe aia cu maioneză pune castraveţi muraţi feliaţi subţire, în timp ce cealaltă pune ceapă tăiată franjuri şi călită în ulei cu o linguriţă de zahăr, până devine moale şi dulce. Pune burgerul, pune o felie de caşcaval şi nişte bacon prăjit şi savurează.
Poţi să mai pui un ou ochi prăjit bine de tot sau orice îţi mai place ţie (roşii, salată ardei, etc).