Tartă cu mango

Tartă cu mango jpeg

Ce desert nu sună bine când are cuvintele ”tartă” şi ”mango”, în el? Această reţetă simplă şi aromată îţi va delecta simţul cu gustul său plăcut.

Tartă cu mango

Ingrediente

Pentru crustă:

  • 1 ou
  • 115 g de unt, înmuiat şi tăiat în cuburi de 2 1/2 cm
  • 135 g zahăr 
  • 250 g făină

Pentru umplutură:

  • 2 mango
  • 55 g cremă de brânză, moale
  • 95 g de iaurt grecesc
  • ½ linguriţă coajă de portocală
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 linguriţă extract de vanilie

Preîncălziţi cuptorul la 190° C. Într-un bol mare, bateţi oul.

Adăugaţi untul şi zahărul şi amestecaţi.

Se adaugă făina şi se amestecă până se combină. Aluatul va fi fărâmicios în mână.

Transferaţi aluatul de tartă într-o tigaie unsă de 20 cm, câte o mână pe rând, apăsându-l în jos pentru a crea un strat uniform şi subţire pe întreaga tigaie, de aproximativ 6 mm.

NOTĂ: Îngheţaţi şi economisiţi aluatul rămas pentru mai târziu.

Înţepaţi crusta cu o furculiţă pentru a nu se umfla în cuptor.

Coaceţi crusta timp de 30-40 de minute sau până se rumeneşte.

Pe tocător, tăiaţi 1 cm de pe partea de jos şi deasupra mangoului, pentru a-i oferi o bază plană. Din poziţie verticală, faceţi felii exterioare de sus în jos pentru a scoate pielea.

Scoateţi pulpa de pe părţi şi feliaţi subţire.

Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

Într-un bol mediu, combinaţi crema de brânză, iaurtul grecesc, coaja de portocală, zahărul, sucul de portocale şi extractul de vanilie. Se amestecă bine.

Transferaţi amestecul de iaurt în crusta răcită de tartă.

Pornind de la marginea exterioară, aşezaţi feliile de mango într-un model circular, făcând rotiri complete până la centru.

Se răceşte tarta cu fructe timp de cel puţin o oră. Poftă bună!

Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

Sursa