Cum faci ketchup acasă, reţetă originală
Adori ketchup-ul, dar parcă cel din comerţ are prea mult zahăr în el? Atunci azi te vom învăţa cum faci ketchup acasă, după o reţetă originală!
Cum faci ketchup acasă, reţetă originală
Ingrediente
- 680 g pastă de roşii
- 110 g zahăr brun deschis, ambalat
- 170 g melasă închisă
- 1 ½ linguriţă praf de usturoi
- 1 ½ linguriţă de ceapă pudră
- ½ linguriţă pulbere de muştar
- ¼ linguriţă scorţişoară
- ½ linguriţă amestec all spice
- 3 linguri sos worcestershire
- 120 ml oţet de mere
- 1 lingură sare
- 240 ml apă filtrată
Mod de preparare
Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru
Într-o cratiţă mare şi puţin adâncă, combinaţi pasta de roşii, zahărul brun, melasa, praful de usturoi, pulberea de ceapă, pulberea de muştar, scorţişoara, amestecul all spice, sosul Worcestershire, oţetul, sarea şi apa.
Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând ocazional pentru a preveni arderea.
Gătiţi 25-30 de minute, până se reduce cu aproximativ un sfert. Ketchup-ul trebuie să fie gros şi răspândit. Lasă să se răcească complet.
Transferaţi într-un recipient curat, etanş şi depozitaţi la frigider. Ketchup-ul trebuie să se menţină până la 3 săptămâni. Poftă bună!