Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

1 taco cu creveti la gratar si sos de coriandru jpg jpeg

Vrei un nou mod de a servi creveţii? Atunci e timpul să încerci această reţetă de taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru. Îţi garantăm că te vei îndrăgosti de ea şi o vei împărtăşi şi prietenilor tăi!

Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

Ingrediente 12 taco

  • 910 g creveţi, decorticaţi şi cu cozile eliminate
  • 1 linguriţă de paprika
  • 1 linguriţă de usturoi pudră
  • ½ linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
  • ½ linguriţă sare
  • 24 de frigărui, bambus sau metal
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 24 tortille de porumb

Pentru sosul cremos de coriandru:

  • 230 g smântână
  • 3 linguri coriandru proaspăt, tocat
  • 1 linguriţă coajă de lime
  • ¼ linguriţă sare
  • 2 linguri suc de lime
  • 150 g varză albă
  • 150 g varză roşie
  • 1 lingură jalapeno, tocat mărunt

Toppinguri:

  • felie de lime
  • coriandru proaspăt 

Mod de preparare

Într-un bol mare, condimentează creveţii cu paprika, praf de usturoi, oregano, chimen, fulgi de ardei roşu şi sare. Aruncaţi uşor în sus pentru a combina.

Folosind 2 frigăruie din bambus sau metal, treceţi prin partea superioară şi inferioară a creveţilor şi împingeţi în jos spre partea inferioară a frigăruii.

Adăugaţi încă 3 creveţi în aceeaşi frigăruie şi repetaţi până când se folosesc toţi creveţii.

Chiar înainte de a îi pune pe grătar, periaţi fiecare frigărui cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, pentru a preveni lipirea.

Gătiţi la foc mare timp de 3 minute, ungeţi partea superioară cu mai mult ulei de măsline, răsturnaţi şi lăsaţi să gătească încă 3 minute.

Scoateţi din frigărui şi puneţi deoparte pentru asamblarea de taco.

Sufleu clasic cu ciocolată fierbinte

Într-un bol, combinaţi toate ingredientele pentru sosul de coriandru. Se amestecă bine pentru a se combina.

Într-un bol mare, amestecaţi varza albă, varza roşie şi jalapeño tocate. Se toarnă jumătate din amestecul de smântână peste varză, economisind cealaltă jumătate ca sos suplimentar, să se pună pe tacos.

Asamblaţi tacos pe tortilele de porumb. Adăugaţi amestecul de varză, urmat de creveţi. Ornăm cu sosul cremos de coriandru, coriandru proaspăt şi suc de lime. Poftă bună!

Porumb fiert picant

Sursa