Porumb fiert picant
Cel mai rapid mod de a servi un porumb fiert, cu gust picant şi puţină brânză e acesta. Ai nevoie doar de un cuptor cu microunde şi câteva ingrediente pe care sigur le ai deja în bucătărie. Să trecem la treabă!
Porumb fiert picant
Ingrediente
- 1 porumb dulce, necurăţat
- 1 ½ linguri maioneză
- 1 ½ linguri de parmezan ras
- 1 linguriţă de condimente picante
- 1 lingura coriandru proaspăt
- ½ suc de lămâie
Mod de preparare
Bagă la microunde porumbul necurăţat de frunze la putere mare, timp de 5 minute.
Scoateţi porumbul din cuptorul cu microunde şi lăsaţi-l să se răcească până la manipularea în siguranţă, aproximativ 5 minute. Tăiaţi cotorul şi apăsaţi uşor pe frunze, de la mătase în sus (ar trebui să se desprindă foarte uşor).
Ungeţi porumbul cu maioneză, apoi presăraţi parmezanul, amestecul de condimente picante şi coriandrul.
La final, stoarceţi zeamă de lămâie pe toată lungimea lui. Poftă bună!