Dacă iubeşti pizza calzone, atunci sigur vei adora şi această reţetă de mini calzone prăjite în ulei. Sunt potrivite pentru orice petrecere sau, de ce nu, o seară de filme!

Mini calzone prăjite în ulei

 

Ingrediente

 

Pentru aluatul de pizza:

 
  • 320 ml apă caldă
  • 1 ½ linguriţă de drojdie
  • 435 g făină, împărţită
  • 25 g parmezan
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline, împărţit
 

Pentru umplutură:

 
  • 520 g sos de roşii, împărţit
  • 300 g mozzarella mărunţită, împărţită
  • 40 g busuioc proaspăt, tocat, împărţit
  • sare după gust
  • ulei, pentru prăjit
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat, pentru servire
 

Mod de preparare

Într-o cană de măsurare de lichide, presăraţi drojdia peste apa caldă. Puneţi deoparte 5 minute să acţioneze.
Într-un bol, adăugaţi 375 g de făină, parmezan, praf de copt, sare şi zahăr şi amestecaţi să se combine.
Adăugaţi 2 linguri de ulei de măsline şi amestecaţi să se combine. Turnaţi apa de drojdie peste amestecul de făină şi amestecaţi până când aluatul se formează într-o bilă.
 
Folosiţi făina rămasă pentru a pudra suprafaţa de lucru. Răzuieşte aluatul din bol pe blat. Frământaţi aluatul aproximativ 10 minute până când este strâns şi formaţi o bilă.
Toarnă 1 lingură de ulei de măsline într-un bol. Puneţi aluatul în bol. Acoperiţi, lăsaţi să crească timp de 1 oră într-o zonă caldă sau până când aluatul şi-a dublat dimensiunea.
 
Făinaţi suprafata de lucru şi lăsaţi aluatul să cadă din bol. Tăiaţi aluatul în bucăţi de 5 cm. Se rulează în bile.
Începeţi să modelaţi aluatul într-un cerc de aproximativ 1 cm grosime şi 12 cm lăţime, asigurându-vă că mijlocul nu este prea subţire. Repetaţi cu celelalte bile de aluat.
 
 
Se adaugă 1 lingură de sos de roşii pe centrul aluatului.
Se presară 2 linguri de mozzarella, apoi 1 lingură de busuioc. Condimentează cu sare.
Îndoiţi aluatul peste umpluturi şi sigilaţi. Prindeţi marginea aluatului împreună şi pliaţi-l înapoi. Repetaţi cu restul de aluat.
Se încălzeşte ulei până când temperatura atinge 185° C.
 
Prăjiţi calzonele câte două, timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Scoateţi şi scurgeţi pe o farfurie căptuşită cu prosop de hârtie.
Puneţi restul de sos de roşii într-un un vas umplut. Se presară cu pătrunjel. Serviţi imediat. Poftă bună!
 
 
Loading...