Vrei un mod inedit de a servi cina din pui, în seara asta? Atunci această reţetă de crochete de pui braziliene e tot ce îţi trebuie! Să trecem la treabă!

Crochete de pui braziliene

 

Ingrediente pentru 9 porţii

 

Pentru umplutură:

 
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă albă, tocată
  • 250 g de pui, fiert şi mărunţit
  • ½ linguriţă de paprika sau piper cayenne
  • sare după gust
  • 110 g cremă de brânză 
  • 3 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
 

Pentru aluat:

 
  • 1 lingură de unt nesărat
  • 470 ml de lapte 
  • 60 ml supă de pui (doar zeamă)
  • 250 g făină  
  • 1 ou
  • 100 g pesmet sau firimituri de pâine (uscate)
  • ulei pentru prăjit
 

Mod de preparare

 
Într-un vas mediu, se încălzeşte uleiul de măsline, apoi se sotează usturoiul şi ceapa până se înmoaie şi se rumenesc. Adăugaţi puiul mărunţit, sare şi paprika (sau cayenne). Se amestecă bine pentru a încorpora ingredientele.
Transferaţi amestecul într-un bol, adăugaţi cremă de brânză şi pătrunjelul. Amestecă bine.
 
În acelaşi vas de gătit, adăugaţi untul, supa de pui şi laptele. Aduceţi la fiert. Se amestecă făina până se formează aluatul.
Transferaţi aluatul pe o suprafaţă plană. Frământaţi aluatul cât este cald, dar nu fierbinte.
 
 
Prindeţi o bucată de aluat, cam de mărimea unui ou mare şi rotiţi-o într-o bilă. Cu mâinile, aplatizaţi aluatul şi puneţi cu lingura umplutură în centru. Înfăşuraţi aluatul într-o formă de pere şi asiguraţi-vă că nu există găuri.
 
În timp ce încălziţi o oală cu ulei la 180˚C, se trece aluatul prin ou şi pesmet, apoi se prăjeşte până se rumeneşte.
Scurgeţi crochetele de pui braziliene pe un prosop sau grătar şi serviţi imediat. Poftă bună!
 
 
Loading...