Sufleu clasic cu ciocolată fierbinte
Vrei un desert clasic, dulce şi fierbinte? Atunci încearcă această reţetă de sufleu clasic de ciocolată, perfect pentru o seară liniştită cu cel iubit.
Sufleu clasic cu ciocolată fierbinte
Ingrediente
- 12 linguri de unt
- 225 g ciocolată dulce sau neagră
- 200 g zahăr
- 3 linguri amidon de porumb
- 4 ouă
- 4 gălbenuşuri de ou
- îngheţată, pentru servire
Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la 190° C.
Într-o cratiţă, topiţi untul la foc mediu-mare. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi pentru a se combina. Luaţi de pe foc.
Într-un bol, combinaţi zahărul şi amidonul de porumb. Se toarnă peste amestecul de ciocolată şi se omogenizează bine.
Adăugaţi ouăle şi amestecaţi bine. Ţineţi la frigider peste noapte.
Luaţi 4 forme de sufleu şi ungeţi-le bine. Împărţiţi amestecul între forme şi coaceţi timp de 28-30 de minute.
Se serveşte cu îngheţată. Poftă bună!