Spaghetti cu creveţi (paste în varianta integrală)
Pastele cu creveţi şi sos de lămâie reprezintă un fel de mâncare care, atunci când este făcut cu alegerea corectă a ingredientelor, este sănătos, hrănitor şi foarte apetisant. Astfel, conţinutul caloric scăzut al creveţilor şi opţiunea de a găti cu paste integrale fac din acest preparat unul ideal şi pentru cei aflaţi la dietă.
Ingrediente pentru reţeta de paste cu creveţi şi sos de lămâie, pentru 4 persoane:
- 1 kg de paste (penne, tagliatelle, spaghetti, la alegere integrale)
- 1/2 kilogram de creveţi, spălaţi şi decojiţi
- 3 lamâi
- 200 g cremă de brânză
- Busuioc
- Praf de usturoi
- Ulei de măsline extra virgin
- Sare şi piper
Mod de preparare paste cu creveţi şi sos de lămâie
Pentru început, aşezaţi o tigaie la foc mediu şi adăugaţi două linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugaţi creveţi la el când este suficient de încins. Gătiţi creveţii timp de 7-10 minute, apoi scoateti-i din tigaie si dati-i deoparte.
Curăţaţi lămâile şi tăiaţi-le cuburi pe care le veţi adăuga tigaia în care au fost căliţi creveţii. Eliberaţi sucul, scoateţi apoi pulpa şi adăugaţi crema de brânză. Adăugaţi apă, dacă este necesar. Lăsaţi să dea în clocot, adăugaţi creveţii peste şi condimentele.
Între timp, fierbeţi o oală cu suficientă apă pentru a găti pastele şi lăsaţi la foc timp de aproximativ 7 minute. Pentru o consistenţă “al dente”, respectaţi instrucţiunile de pe cutie. După ce au fiert, scurgeţi de apă şi adăugaţi peste sosul cu creveţi. Puteţi asezona cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!