7 idei de rețete super gustoase, dar care sunt slabe în calorii

10 ianuarie 2024   Ponturi în bucătărie

Sărbătorile au trecut, este momentul să avem mai multă grijă de silueta noastră. Mâncărurile slabe în calorii sunt la mare căutare în această perioadă, ca și pronosticurile câștigătoare din PariuriX biletul zilei.

Mai jos îți prezentăm 7 rețete pe cât de gustoase, pe atât de lejere:

1. Pui Caprese

Ingrediente

·        lingură de ulei de măsline

·        Piept de pui dezosat, fără piele

·        Oțet balsamic

·        Mozzarella proaspătă, feliată

·        Frunze de busuioc

·        Felii de roșie

Mod de preparare

1.      Tai pieptul de pui în felii mai subțiri și le condimentezi cu sare și cu piper.

2.      Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești feliile 4-5 minute până se rumenesc, apoi le întorci pe partea cealaltă și le mai lași un minut.

3.      Reduci focul și adaugi oțetul balsamic. Mai lași 1-2 minute, apoi transferi carnea în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.

4.      După 10 minute, acoperi bucățile de pui cu felii de mozzarella și mai lași în cuptor până când brânza se topește.

5.      Puiul este scos din cuptor, iar pe deasupra este presărat busuioc proaspăt. Se servește cald.

2. Somon cu orez și broccoli

Ingrediente

·        150 g fileuri de somon

·        350 g broccoli tocat grosier

·        3 cepe verzi tocate mărunt

·        Jumătate de lingură sos de soia

·        lingură oțet

·        Două lingurițe de zahăr brun

·        Doi căței mari de usturoi pisați

·        1,5 linguri ghimbir răzuit

·        250 g orez alb

·        jumătate de lingură ulei de măsline

·        Sare

Mod de preparare

1.      Într-un bol, faci un amestec din sos de soia, oțet, zahăr brun, jumătate din usturoi și jumătate din ghimbir.

2.      În 700 ml de apă, fierbi timp de 10 minute orezul cu restul de usturoi și ghimbir.

3.      Între timp, amesteci broccoli cu ulei de măsline și cu mixtura de ghimbir și soia. Adaugi amestecul de broccoli peste orez și mai lași pe foc încă 6 minute.

4.      Presari sare și ceapă verde peste fileurile de somon și le coci în cuptorul încins la 200 de grade, timp de 30 de minute.

5.      Servești peștele alături de orezul cu broccoli.

3. Creveți picanți cu salată

Ingrediente

1.      2 linguri de suc de lămâie

2.      lingură și jumătate de pastă de ardei iute

3.      lingură de ulei de măsline

4.      2 lingurițe de miere

5.      Un cățel de usturoi pisat

6.      2 linguri de ghimbir răzuit

7.      Creveți mari decorticați

8.      Frunze de salată verde

9.      Un castravete tăiat felii

10.   legătură de ridichii feliate

11.   Mentă și busuioc

Mod de preparare

·        Într-un bol, amesteci sucul de lămâie, uleiul de măsline, mierea, usturoiul, pasta de ardei iute și ghimbirul.

·        Acoperi creveții cu acest amestec și îi bagi pentru 10-15 minute în cuptorul încins la 220 de grade Celsius, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

·        Servești creveții alături de o salată făcută din frunzele de salată verde, castraveți, ridichii, mentă și busuioc.

4. Fasole albă cu salată kale și pâine prăjită

Ingrediente

·        2 linguri de ulei de măsline

·        2 căței de usturoi tocați mărunt

·        500 g fasole albă de la conservă

·        750 g salată kale

·        Sare și piper

·        felii de pâine prăjită

·        ouă fierte (opțional)

·        4 lingurițe de parmezan răzuit

Mod de preparare

1.      Călești ceapa și usturoiul în ulei, într-o tigaie. Peste ele adaugi fasolea și 150 ml de apă.

2.      Înainte ca toată apa să se evaporeze, adaugi salata kale, sarea și piperul. Se mai lasă pe foc 2 minute.

3.      Întinzi amestecul peste feliile de pâine prăjită. Presari parmezan răzuit. Se poate servi alături de ou fiert.

5. Tacos cu conopidă

Ingrediente

·        2 linguri de ulei de măsline

·        lingură de suc de limă

·        Jumătate de lingură de miere

·        linguriță de bulion

·        lingură de boia dulce

·        Jumătate de lingură de chimen măcinat

·        Sare

·        conopidă medie tocată mărunt

·        8 tortilla mici

·        Sos picant

Mod de preparare

1.      Într-un bol, amesteci uleiul, cu sucul de limă, mierea, bulionul și jumătate de linguriță de sare.

2.      Amesteci și conopida în această mixtură și bagi totul la cuptor pentru 20 de minute, până când conopida prinde o culoare aurie.

3.      Îndoi fiecare tortilla și umpli interiorul cu conopida scoasă din cuptor. Lași 2-3 minute la cuptor, până când tortilla devine crocantă.

6. Fajitas de pui

Ingrediente

·        180 g piept de pui dezosat, fără piele

·        Sare

·        2 ardei grași tăiați fâșii (unul galben și unul roșu)

·        ceapă tăiată julien

·        lingură de ulei de măsline

·        Tortillas

Mod de preparare

1.      Pieptul de pui tăiat în felii subțiri se sărează și se lasă în cuptorul încins timp de 20 de minute. Se scoate pe un platou.

2.      Faci un amestec din ceapă, ardei, ulei de măsline și sare. Bagi acest amestec la cuptor, pentru 15 minute.

3.      Peste legume așezi feliile de pui și lași tava în cuptor până când carnea este gătită bine. Scoți din cuptor și servești cu tortillas.

7. Shakshuka

Ingrediente

·        2 linguri de ulei de măsline

·        ceapă tocată mărunt

·        Un cățel de usturoi tocat mărunt

·        lingură de chimen măcinat

·        Sare și piper

·        Roșii tăiate în jumătate

·        8 ouă

·        Baby spanac

·        Pâine prăjită

Mod de preparare

1.      Într-o tigaie, călești ceapa în uleiul de măsline, apoi adaugi usturoiul, chimenul, sare și piper.

2.      După un minut adaugi și roșiile și mai lași pe foc timp de 10 minute.

3.      Iei tigaia de pe foc și spargi cele 8 ouă peste amestecul din ea.

4.      Bagi tigaia în cuptorul încins și se lasă 7-8 minute, până se coc ouăle.

5.      Presari baby spanac pe deasupra, mai lași un minut și scoți din cuptor. Se servește cu pâine prăjită.

Mai multe