De ce să ţii cont când cumperi uleiul de măsline

3 jpeg

Obişnuieşti să-ţi prepari tot felul de salate şi să le stropeşti cu puţin ulei de măsline pentru un surplus de savoare? Află cum să îl alegi pe cel cu adevărat natural şi nu pe cel falsificat.

Uleiul de măsline adorat de multe persoane pentru că este benefic pentru sănătate este printre cele mai contrafăcute mărfuri din lume. Despre acest produs adorat de greci, italieni dar şi alte popoare s-a tot vehiculat că ar fi înlocuit cu cel din plante ieftine, spre exemplu, cu cel din soia şi apoi colorat să semene cu uleiul veritabil de măsline. Unii producători s-au gândit că de ce să piardă atâta timp şi bani să producă un ulei de măsline extravirgin care va costa mult şi poate nu va avea vânzare, când pot vinde alte uleiuri cu etichetă de acest preţios ulei.

sănătate

S-a scris foarte mult despre cât de bun este pentru organismul oamenilor deoarece conţine antioxidanţi şi grăsimi mononesaturate, din belşug .

Recipientul

Atenţie! Cumpără doar ulei de măsline în sticle de culoare cât mai închisă. De asemenea, ai grijă să nu fie în sticlă de plastic. Uleiul se ţine într-un loc umbros, pentru că dacă vei cumpăra o sticlă deschisă la culoare, există pericolul de oxidare a uleiului respectiv, iar substanţele nutritive îşi vor pierde proprietăţile, ca să nu mai spunem că uleiul va deveni rânced.

Preţul

Dacă vrei un produs înalt calitativ, nu te orienta după cel mai mic preţ. Un ulei de măsline bun pleacă de la 30-40 de lei şi poate ajunge undeva la 80-100 de lei (cele organice şi presate la rece). Atenţie nu-ţi lua ulei din turte de măsline, să nu fii orbit de preţ, crezând că raportul calitate-preţ este bun.

Gradul de aciditate

Specialiştii menţionează că atunci când mergi la magazin, să te uiţi la nivelul de aciditate care este trecut pe eticheta produsului. Conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council,  dacă vrei un ulei extravirgin trebuie să aibă maximum 0.08 % aciditate.

Afla mai mult pe clicksanatate.ro

Afla mai mult pe clicksanatate.ro