Cum se prepară jambonul - reţeta pe care trebuie să o încerci

11 octombrie 2019   Rețete cu carne

Dacă îţi plac preparatele din porc atunci ar trebui să înveţi să faci jambon. Deşi durează mult, căci are nevoie de două săptămâni pentru a fi gata, acest preparat e delicios.

Ai nevoie de:

- patru kilograme de carne de porc - 600 ml de vin alb - două căpăţâni de usturoi uscat - un plic de usturoi uscat - sare, piper, după gust - dafin - ienibahar

Citeşte şi: Falafel cu sos

Falafel cu sos

Mod de preparare:

Condimentează pulpa de porc cu sare, iar apo trece-o prin piper măcinat.

Într-un vas mare aşază carnea, piperul boabe, usturoiul, ienibaharul, oţetul, vinul şi apa.

Citeşte şi: Cele mai citite reţete din septembrie: Încearcă-le! Sunt delicioase!

Cele mai citite reţete din septembrie: Încearcă-le! Sunt delicioase!

Ţine această oală la rece, într-un beci sau într-o cămară, timp de 8-10 zile. Întoarce-o din când în când pe toate părţile.

Ulterior, scoate carnea, las-o la zvântat o zi, iar apoi pune-o la afumat 3-4 zile ori fierbe-o în apă cu sare până se înmoaie.

Se scoate osul bucăţii de pulpă şi se presează bine între două greutăţi. Se serveşte tăiat felii subţiri.

Poftă bună!

Mai multe