Pui scallopini
Ingrediente pentru pui scallopini:
3 piepţi de pui fără os şi piele
Sare
Piper
40 g făină
2 linguri ulei de măsline
4 linguri de unt
250 g ciuperci feliate
Ingrediente pentru pui scallopini:
½ ceapă tocată fin
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
60 ml vin alb
60 ml supă de pui
Sucul de la 1 lămâie
60 g smântână lichidă pentru gătit
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Pune făina într-un bol adânv. Usucă puiul cu un şervet de bucătărie şi taie în două fiecare pipet de pui pe orizontală. Presară sare şi piper pe bucăţi şi apoi dă-le prin făină, scuturând excesul.
Într-o tigaie mare, de fontă, încinge uleiul la foc mediu. Prăjeşte puiul până devine auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, apoi scoate puiul pe o farfurie şi lasă-l deoparte, lăsând tigaia pe foc. Redu focul la minim şi adaugă untul, ceapa şi ciupercile şi găteşte-le pentru 8-10 minute, amestecând din când în când. Adaugă usturoiul şi mai găteşte totul pentru 1-2 minute.
Adaugă vinul şi supa de pui sucul de lămâie, sare şi piper. Lasă să fiarbă până ce obţii un sos gros. Adaugă smântâna şi pune puiul înapoi, acoperindu-l cu sos. Adaugă pătrunjel pe deasupra şi serveşte
Sursa: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a25860457/chicken-scallopini-recipe/
https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a25860457/chicken-scallopini-recipe/
- Porții: 5
- Timp total: 50 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 40 min
- Categorie: fel principal, italian