Budincă dulce din pâine (cozonac) la cuptor
Budinca de pâine cu stafide este una dintre cele mai simple şi rapide reţete de preparat atunci când ţi-e poftă de ceva dulce şi însiropat. Ideală pentru întreaga familie! Poţi folosi în ea şi cozonac.
Ingrediente
- 1 pâine sau un cozonac vechi de câteva zile
- 2 linguri unt topit
- 100 g stafide
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tai pâinea sau cozonacul felii şi le aşezi într-o tavă de copt. Într-un bol, spargi şi baţi ouăle cu zahărul. Torni untul topit şi laptele, apoi adaugi scorţişoara, vanilia şi praful de sare. Amesteci până încorporezi ingredientele şi, la sfârşit, presari stafidele.
Torni amestecul în tavă, peste feliile de pâine sau cozonac şi dai deoparte 10-15 minute. Ulterior, bagi tava la cuptor şi laşi să se coacă 30-35 de minute până se rumeneşte. Serveşti desertul cald, dacă doreşti, cu îngheţată de vanilie.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Budincă de pâine cu spanac.