Ingrediente
  • 1 franzelă veche de o zi
  • 200 ml lapte
  • 500 g spanac proaspăt
  • 200 g pastramă de porc
  • 1 cârnat afumat
  • 1 ceapă
  • 4 linguri ulei
  • 4 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g caşcaval
Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti, 3-4 minute, în 2 linguri de ulei încins. Când devine sticloasă, adaugi spanacul spălat şi tocat. Ţii pe foc până când scade apa lăsată, apoi dai deoparte.
Separat, tai pastrama şi cârnatul cubuleţe şi le rumeneşti 4-5 minute într-o tigaie cu o lingură de ulei încins.
 
Baţi ouăle ca pentru omletă şi le amesteci cu laptele, apoi adaugi pâinea tăiată cubuleţe şi amesteci. Ungi tava cu uleiul rămas, presari pesmetul şi aşezi un strat de pâine, unul de spanac şi unul de carne. Pui din nou un strat de pâine, spanac, carne şi din nou un strat de pâine. Dai budinca la cuptor aproximativ o oră şi, cu 5 minute înainte să stingi focul, scoţi tava şi presari caşcavalul ras.
 
FOTO: Profimedia
Loading...