Budincă de dovlecei şi cartofi, cu mărar
Budincă de dovlecei şi cartofi, cu mărar. O reţetă simplă şi o combinaţie culinară neaşteptată.
Budincă de dovlecei şi cartofi, cu mărar
Această budincă este perfectă ca aperitiv sau pentru o gustare consistentă.
Dificultate mică/Preparare: 1 h şi 15’/1 budincă
Ingrediente:
1 dovlecel mare
2 cartofi fierţi în coajă
3 ouă
100 g făină
100 g caşcaval ras
2-3 linguri de ulei
50 ml lapte
3 linguri smântână
1 pliculeţ praf de copt
1 legătură mărar
sare, piper, după gust
Budincă de dovlecei şi cartofi, cu mărar
Mod de preparare:
Tai dovleceii julien şi cartofii cubuleţe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare.
Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras, pui smântâna, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii şi cartofii.
Torni compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte.
Serveşti tarta caldă sau rece.