Omletă italiană: frittata cu praz

1 shutterstock 1652114074 jpg jpeg

Prazul este leguma care atinge apogeul gustului în sezonul rece. Îl poţi consuma ca atare sau îl poţi folosi în mâncăruri diverse, cum este şi această frittata, un mic dejun consistent, care îţi dă energie pentru întreaga zi.

Ingrediente

6 ouă

200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)

1 tulpină praz

1 gogoşar

4-5 roşii cherry

2-3 linguri ulei de măsline

100 g caşcaval

sare

piper

frunze de pătrunjel

Cureţi şi speli prazul, gogoşarul şi roşiile. Prazul îl tai rondele, gogoşarul feliuţe, iar roşiile jumătăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti legumele până se înmoaie (păstrezi câteva rondele de praz).

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Baţi ouăle cu sare şi piper, după gust şi adaugi smântâna lichidă şi caşcavalul ras. Torni amestecul în tigaie şi omogenizezi compoziţia. Dai focul mic, acoperi cu un capac şi mai ţii pe aragaz 2-3 minute. Presari restul de rondele de praz şi frunzele de pătrunjel, transferi tigaia în cuptor şi coci frittata 7-8 minute, până se rumeneşte. O serveşti caldă.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg