Omletă italiană: frittata cu praz

1 shutterstock 1652114074 jpg jpeg

Prazul este leguma care atinge apogeul gustului în sezonul rece. Îl poţi consuma ca atare sau îl poţi folosi în mâncăruri diverse, cum este şi această frittata, un mic dejun consistent, care îţi dă energie pentru întreaga zi.

Ingrediente

6 ouă

200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)

1 tulpină praz

1 gogoşar

4-5 roşii cherry

2-3 linguri ulei de măsline

100 g caşcaval

sare

piper

frunze de pătrunjel

Cureţi şi speli prazul, gogoşarul şi roşiile. Prazul îl tai rondele, gogoşarul feliuţe, iar roşiile jumătăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti legumele până se înmoaie (păstrezi câteva rondele de praz).

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Baţi ouăle cu sare şi piper, după gust şi adaugi smântâna lichidă şi caşcavalul ras. Torni amestecul în tigaie şi omogenizezi compoziţia. Dai focul mic, acoperi cu un capac şi mai ţii pe aragaz 2-3 minute. Presari restul de rondele de praz şi frunzele de pătrunjel, transferi tigaia în cuptor şi coci frittata 7-8 minute, până se rumeneşte. O serveşti caldă.

FOTO Shutterstock