Mâncare de linte cu dovleac

1 shutterstock 1521090608 jpg jpeg

O combinaţie sănătoasă şi savuroasă, din care nu vei simţi lipsa cărnii. Lintea e plină de proteine, aşa că acest fel de mâncare este foarte săţios.

Ingrediente

300 g linte maro

500 g dovleac curăţat de coajă

1 ceapă

2 roşii

3 linguri ulei

500 ml supă de legume sau de pui

sare

piper

pătrunjel, pentru decor 

Speli bine lintea în câteva ape, apoi o pui la fiert. După ce clocoteşte, o mai fierbi 5 minute, o strecori şi o dai deoparte. 

Căleşti ceapa tocată în ulei până devine transparentă, adaugi dovleacul făcut cuburi şi le sotezi împreună 4-5 minute, Pui lintea, roşiile tăiate cubuleţe, supa de legume sau de pui, sare şi piper, după gust şi fierbi tocăniţa până ce legumele sunt bine făcute, iar sosul a scăzut.

Serveşti mâncarea caldă, decorată cu pătrunjel tocat. 

FOTO Shutterstock