Cârnaţi în aluat
Vremea caldă ne îmbie să ieşim din casă. Hai să pregătim un coş plin de bunătăţi din care să nu lipsească gustări bune de mâncat în aer liber. Aceşti cârnaţi în aluat sunt delicioşi!
Ingrediente
- 500 g făină
- 125 ml apă călduţă
- 125 ml lapte călduţ
- 2 ouă
- 50 g unt moale
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 15 cârnaţi semiafumaţi
- 1 ou, pentru uns
- sare grunjoasă, pentru ornat
Amesteci apa cu laptele. Freci drojdia cu zahărul şi torni 2 linguri din amestecul de lapte şi apă. Cerni făina, pui drojdia şi, separat, amesteci ouăle cu restul de lapte şi cu untul, apoi răstorni amestecul peste făină şi începi să frămânţi. Prersari sarea şi o încorporezi în aluat şi frămânţi un aluat nelipicios. Îl laşi să dospească.
Întinzi aluatul, tai pătrate atât cât să îmbraci cârnaţii, îi aşezi şi rulezi aluat pe fiecare în parte. Îi aşezi într-o tavă tapetată şi îi dai la cuptor 20 de minute, apoi îi scoţi, îi ungi cu oul bătut, presari sarea grunjoasă şi îi mai ţii în cuptor până se rumenesc.
FOTO: Profimedia