Aceste pateuri sunt delicioase şi pot constitui oricând o gustare consistentă şi sănătoasă sau un preparat numai bun de pus în coşul de picnic.

 

Ingrediente

  • 500 g aluat foitaj
  • 500 g carne curcan
  • 1 ceapă
  • 1 lingură smântână
  • 2 ouă
  • pătrunjel tocat
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper
Laşi foitajul să se dezgheţe în frigider. Tai ceapa mărunt şi treci carnea de curcan prin maşina de tocat. Le căleşti cu puţin ulei, până când scade zeama lăsată şi carnea prinde puţină culoare. Dai deoparte, adaugi un ou, verdeaţa, smântână, sare şi piper şi omogenizezi compoziţia.
 
Încingi cuptorul. Tai aluatul în pătrate şi pe fiecare pui câte o linguriţă din compoziţia de carne. Aduci colţurile la mijlocul pătratului, le prinzi ca să nu se dezlipească şi ungi cu ou fiecare pateu, apoi le aşezi într-o tavă tapetată şi le coci până se rumenesc, aproximativ 20-25 de minute. Le serveşti calde.
 
FOTO: Profimedia

Citeşte şi

Pateuri cu brânză şi usturoi

 
Loading...