Cartofi cu cârnaţi la cuptor
Cartoful, un aliment vechi de când lumea, este ingredientul de nelipsit în anumite reţete şi, de multe ori, este preferată ca garnitură. De data asta, încearcă reţeta de cartofi cu cârnaţi la cuptor.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 4 cârnaţi groşi, după preferinţă
- 2-3 linguri ulei
- 1 linguriţă usturoi granulat
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- sare
- piper
- mărar, pentru decor
Mod de preparare
Cureţi cartofii, îi tai cuburi mai mari şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt pe jumătate fierţi, îi scurgi şi îi pui într-un castron încăpător. Amesteci uleiul cu usturoiul granulat, rozmarinul, sare şi piper, după gust, apoi îl torni peste cartofi. Adaugi şi cârnaţii, tăiaţi în felii mai groase, şi omogenizezi amestecul. Răstorni totul într-o tavă şi dai la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute, până se rumenesc cartofii şi cârnaţii. Dacă doreşti, poţi decora preparatul cu mărar proaspăt tocat.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Frigărui cu cartofi noi şi salam
Frigărui cu cartofi noi şi salam