O gustare crocantă şi plină de arome sunt chiar frigăruile din cartofi noi şi salam. Profită de legumele proaspete de sezon, aşa cum sunt cartofii noi!

Ingrediente

  • 4-5 cartofi noi 
  • 1/2 bară salam, după preferinţă 
  • 50 g parmezan ras, opţional
  • 1 linguriţă rozmarin uscat, opţional 
  • 1 linguriţă paprika pudră
  • sare şi piper, după gust 
  • 1-2 linguri ulei de măsline 
  • 2-3 frigărui 
  • ceapă verde, pentru decor 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Speli foarte bine cartofii sub jet de apă rece, apoi îi ştergi cu un şervet de bucătărie şi îi tai rondele. Descojeşti salamul de ambalaj şi îl tai felii potrivite (nici prea subţiri, nici prea groase). Pui alternativ feliile de cartofi şi de salam pe frigărui.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi frigăruile şi le stropeşti cu uleiul de măsline. Dacă doreşti, presari parmezanul ras şi rozmarinul uscat. Asezonezi cu paprika şi cu sare şi piper după gust. Dai tava la cuptor 40-45 de minute până se rumenesc.

Serveşti frigăruile calde, alături de sosul preferat şi le decorezi cu ceapă verde tocată mărunt. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Salată de cartofi noi cu ciuperci şi smântână

Loading...